Trei modalităţi eficiente de reducere a costurilor care respectă Acordul de la Paris

 Nordhavn Întreprinderile sunt pregătite să ofere soluții rentabile pentru a ajuta guvernele și orașele să pună în aplicare Acordul de la Paris. La conferința COP 23 de la Bonn, este timpul să impulsionăm acțiunile și să transformăm angajamentele în soluţii cu impact real.

- 14 noiembrie 2017 De către Danfoss România

Dacă utilizăm energia mai eficient, acesta poate reduce cu 40% emisiile necesare pentru a menține temperatura planetei în valorile maxime ale încălzirii globale. Și se mai pot adăuga 35% dacă integrăm în același timp energiile regenerabile în sistemele energetice. Trei modalități eficiente din punct de vedere al costurilor sunt: reducerea consumului de energie în clădiri, controlul motoarelor electrice și conectarea elementelor din sistemele inteligente de energie cu încălzire și răcire centralizată.

În principiu, acest lucru trebuie realizat în orașe, iar lupta pentru dezvoltarea durabilă va fi câștigată. Orașele deţin 60-80% din consumul global de energie și 75% din emisiile de carbon, iar în condițiile creșterii masive a locuitorilor din mediul urban, presiunea asupra climei va creşte în continuare.

"Orașele sunt esențiale pentru crearea tranziției către soluţii eco, în care valorificăm eficiența energetică și integrăm tot mai multe surse regenerabile de energie. Este necesar să acţionăm inteligent și eficient pentru extinderea și îmbunătățirea orașelor. Sunt deja implementate inițiative bune și există soluții de care să beneficieze atât clima, cât și economia. Acum trebuie să le accelerăm adoptarea", spune Kim Fausing, președinte și CEO Danfoss, și adaugă:

"Pentru a reuși punerea în aplicare a Acordului de la Paris, trebuie să începem cuplarea clădirilor, a industriei și a sistemelor energetice pentru a stimula creșterea eficienței și integrarea energiilor regenerabile. Acest lucru necesită o colaborare puternică la nivel global, național și regional și între orașe, politicieni și companii pentru a deschide calea de obţinere a celor mai bune soluții și pentru a depăși barierele precum finanțarea, stimulentele politice, schimbul de cunoștințe și educația".

La COP23, Danfoss va participa la Summitul Mondial pentru Climă. Summit-ul este una dintre cele mai importante platforme internaționale pentru soluții bazate pe afaceri la schimbările climatice. Anton Koller, președintele divizional pentru District Energy, va reprezenta Danfoss. Marți, 14 noiembrie, acesta va prezenta un discurs cheie despre modul în care infrastructurile de încălzire urbană pot contribui la reducerea emisiilor de CO2. În aceeași zi, Alianța Mondială pentru Soluții Eficiente, unde Danfoss este unul dintre membrii fondatori, va lansa, de asemenea, o nouă inițiativă de 1.000 de soluții.

Mai jos, sunt prezentate cele trei modalități eficiente din punct de vedere al costului din Acordul de la Paris:

Reduceți consumul de energie în clădiri

În prezent, clădirile deţin aproape 40% din consumul global de energie și oferă cea mai mare oportunitate de economisire din punct de vedere al costurilor. Conform previziunilor, până în 2030, o zonă egală cu aproximativ 60% din totalul clădirilor din lume va fi construită sau reconstruită în zonele urbane. Tehnologiile, cum ar fi compresoarele avansate, dispozitivele cu viteză variabilă, vanele de control și termostatele de radiator pot reduce cu până la 40% energia utilizată în sistemele de răcire și încălzire - cu o perioadă foarte scurtă de recuperare a investiţiei, de obicei fiind de mai puţin de 3 ani. În New York, unde 70% din emisiile de gaze cu efect de seră ale orașului rezultă din energia consumată de clădiri, s-au stabilit obiective ambițioase de reducere a emisiilor, susținute de legi și instrumente politice, pentru a obţine o schimbare. Pentru a se construi clădirea Empire State Building, Danfoss a contribuit cu 6.500 de termostate de radiator pentru a reduce consumul de energie și a crește confortul.

Sisteme de comandă a motorului electric

Potențialul de economisire eficientă din punct de vedere al costurilor este, de asemenea, uriaș atunci când se privesc în ansamblu sistemele cu motor electric. Ele consumă mai mult de 50% din toată energia electrică globală pentru aplicațiile utilizatorilor finali și în procesele industriale. Majoritatea motoarelor electrice nu mai sunt echipate în prezent cu vane cu viteză variabilă, ceea ce înseamnă că acestea funcționează la viteză maximă, indiferent de nevoie. Prin implementarea unor vane cu viteză variabilă sau a altor unităţi de măsurare a eficienţei, consumul de energie în sistemele industriale motorizate poate fi redus cu până la 40%, iar consumul global de energie electrică cu 8%. Timpul de recuperare a investiţiei este de obicei de 2-4 ani. În orașul danez Aarhus, au implementat această soluţie în aprovizionarea cu apă și canalizare și, combinată cu producția de biogaz din tratarea apelor reziduale, orașul crează un ciclu de apă neutru din punct de vedere energetic pentru cetățenii săi - primul de acest fel din lume.

Conectați-le într-un mod inteligent

Se pot obține mai multe îmbunătăţiri atunci când colaborăm şi gândim împreună clădirile, industria și sistemele energetice. Sistemele de încălzire și răcire centralizată pot conecta toate acestea într-un mod inteligent, iar o aplicație largă, combinată cu măsuri de eficiență energetică, ar putea contribui cu până la 58% la reducerile de emisii de CO2 necesare în sectorul energetic până în 2050. Infrastructurile energetice urbane pot utiliza surplusul de căldură, sursele de răcire gratuite și energia regenerabilă pentru a încălzi și răci clădirile. Se poate folosi, de exemplu, surplusul de căldură din centralele electrice, procesele industriale, centrele de date, supermarketurile și instalațiile de epurare a apelor uzate. Până acum excedentul de căldură dispărea în aerul din mediul înconjurător. Recuperarea surplusului de căldură din Europa ar putea acoperi cererea de încălzire a întregii zone de clădiri. Și există un potențial similar în întreaga lume. În orașul chinezesc Benxi, o soluție pentru încălzirea urbană, care utilizează surplusul de căldură din fabricile de oţel locale, reduce consumul anual de cărbune în Benxi cu 198.000 de tone și asigură aer curat pentru populație.

 

 

Socializați Participați

Doriți să socializați cu noi?

Haideți să ne cunoașteți și să participați la conversație