Danfoss și subsidiarul Coneva GmbH adaugă energia verde în oferta zilnică a supermarketului dumneavoastră

Aktiv-und-Irma De obicei, misiunea principală a comerciantului dvs. local este de a vă furniza produse proaspete și sănătoase. Dar, în curând, supermarketurile vor salva situația și vor permite tranziția energetică prin adăugarea de energie verde la ofertă. Supermarketurile ne vor permite să integrăm mai multă energie din surse regenerabile în rețeaua de energie și, desigur, vă puteți încărca mașina electrică în timp ce faceți cumpărături. Danfoss A / S și SMA Solar Technology AG (SMA) vor demonstra acest lucru într-un proiect pilot într-un supermarket Aktiv & irma din Oldenburg.

- 7 mai 2018 De către Danfoss Cooling

Viitorul supermarketurilor este aici. Un nou supermarket pilot de la Aktiv & Irma din Oldenburg, Germania, a decis să preia conducerea demonstrând potențialul inteligent de gestionare a energiei din supermark, nu numai prin utilizarea eficientă a energiei verzi, ci și oferind flexibilitate pentru un sistem energetic mai durabil.

Energia eoliană și solară este disponibilă numai în anumite momente ale zilei sau anului. Serviciile de sprijinire a rețelei, cum ar fi stocarea energiei, sunt necesare pentru a echilibra oferta fluctuantă a unui sistem din ce în ce mai mult bazat pe energie regenerabilă. Și supermarketurile pot fi furnizori excelenți pentru a deveni așa-numiți “prosumatori” prin producerea propriei lor energii solare, încorporând o gestionare inteligentă a energiei și utilizând capacitatea imensă excesivă neutilizată a sistemelor lor de refrigerare.

Ceea ce vă păstrează produsele alimentare la frigider, poate de asemenea menține sistemul energetic rece. Fiecare sistem de răcire din supermarketul dvs. local are ceva asemănător cu o mică stație electrică - compresorul - care este comandat să se potrivească cu o medie a celei mai fierbinți și mai reci zile într-o anumită perioadă. Acest lucru este obligatoriu pentru a respecta standardele de securitate alimentară - pentru a ne păstra alimente proaspete și sănătoase în orice moment. Capacitatea potențială neutilizată poate fi utilizată ca stocare a energiei termice.

"Capacitatea compresorului neutilizată poate fi transformată într-o oportunitate pentru proprietarii de supermarketuri și sistemul energetic al comunității. Privind la imaginea de ansamblu, Danfoss dispune de tehnologia pentru a debloca această capacitate de a integra supermarketurile în sistemul energetic. Furnizarea de energie verde, reducerea amprentei de carbon a magazinului și reducerea cheltuielilor de exploatare. Un câștig pentru climă și afaceri ", spune Jürgen Fischer, președintele Danfoss Cooling.

 

 

Aktiv and Irma_Oldenburg-Final

"Integrarea în sistemul energetic va fi controlată prin combinarea platformei de gestionare a energiei ennexOS a SMA cu soluțiile inteligente ale supermarketurilor Danfoss, permițând magazinului să își optimizeze consumul de energie în funcție de factori precum fluctuațiile prețurilor la energie, temperatura exterioară și cererea de la rețea". , explică Jochen Schneider, director general al filialei SMA coneva GmbH, care se concentrează pe furnizarea de servicii energetice și soluții precum monitorizarea, eficiența și managementul energiei.

"SMA și Danfoss oferă soluțiile care reprezintă un salt înainte în industria food retail și poate și furnizarea de energie ca atare. Este, cu siguranță, unul dintre primele exemple de potențial al unui supermarket în tranziția rapidă. "Energia excedentară va fi disponibilă prin intermediul a două stații de încărcare extrem de moderne, astfel încât clienții să își poată încărca vehiculele electrice în timp ce vând mărfuri verzi", spune Marco Frerichs, director general.

 

Aktiv and Irma_Oldenburg-Final(1) Heiko Matthias, arhitect, Dirk Leinweber, Director vânzări Food Retail Danfoss Europa centrală, Marco Frerichs – director general și proprietar aktiv & irma, Lars Bluhm, Vânzări Danfoss, Günter Walter, director aktiv &irma in una dintre supermarketurile pilot aktiv & irma din Oldenburg.

 

 

Socializați Participați

Doriți să socializați cu noi?

Haideți să ne cunoașteți și să participați la conversație