Soluțiile Danfoss pentru refrigerare comercială aprobate pentru utilizarea cu agenți frigorifici alternativi R448A, R449A și R452A

danfoss-solutions-for-commercial-refrigeration-approved-for-use-with-alternate-refrigerants-r448a-r449a-and-r452a Tranziția agenților frigorifici este accelerată, iar asociațiile HVAC-R îndeamnă piața să se îndepărteze de R404A. Pentru a ajuta clienții noștri să-și mențină ritmul, Danfoss a lansat mai multe tipuri de produse pentru cele mai importante alternative de agenți frigorifici cu GWP redus - cum ar fi R448A, R449A și R452A - și continuă să actualizeze Coolselector® lunar.

- 13 iulie 2018 De către Danfoss Cooling

Danfoss încurajează profesioniștii din refrigerare comercială să nu mai întârzie trecerea la un GWP scăzut - și să pledeze pentru îi sprijini în fiecare etapă a drumului. Incertitudinea în ceea ce privește selecția agentului frigorific și aprovizionare viitoare, precum și neînțelegerile legate de compatibilitatea componentelor ar putea împiedica unii să dobândească abilitățile și cunoștințele de care au nevoie pentru a aborda cu încredere noii agenți frigorifici.

Prin urmare, Danfoss publică o serie de resurse online pentru a ajuta la selectarea, instalarea și retrofit și s-a angajat să continue să dezvolte componente compatibile cu noi agenți frigorifici promițători în momentul în care ei apar. De asemenea, introduce un număr tot mai mare de unități multi-agent frigorific, pentru a oferi o flexibilitate maximă atât acum, cât și în viitor.

Pentru aplicațiile de refrigerare comercială mici și mijlocii, cum ar fi camerele frigorifice, R448A, R449A și R452A sunt alternative excelente la R404A, în completarea R407 A / F. Având în vedere durata scurtă de viață și costul lui R404A, trecerea la agenți frigorifici alternativi cu un nivel mai scăzut al GWP este un pas logic de făcut acum. Soluțiile sunt disponibile astăzi pentru toate componentele sistemelor de răcire cu compresoare, unități de condensare, schimbătoare de căldură, valve electronice de expansiune și termostatice, electroventile, controlere, regulatoare electronice și alte componente de linie - pentru aplicații cu temperatură scăzută sau medie. Cele mai noi lansări includ EVR v2, TE5-55, TU, MLZ, compresoarele scroll și cu piston VLZ și MTZ, precum și unitățile de condensare închise Optyma ™ cu R448A, R449A,R452A.

Planul de calificare cuprinde R513A și R450A * ca alternative pentru R134a, deoarece oferă performanțe similare.

Pentru aplicațiile autonome utilizate în mod obișnuit în domeniul alimentar, soluțiile pe termen lung sunt atrase de agenți frigorifici naturali. Pentru aplicații cu o încărcătură de agent frigorific mai mică de 150 g, Danfoss oferă o gamă largă de componente potrivite pentru diverși agenți frigorifici A3 *, cum ar fi R290 și R600a. În completare la R404A, R513A este o opțiune bună atunci când limitarea încărcării este de peste 150g sau când agentul frigorific din clasa A3 * nu este aplicabil.

 

 

 

danfoss-solutions-for-commercial-refrigeration-approved-for-use-with-alternate-refrigerants-r448a-r449a-and-r452a-2

Programe software

Pentru a ajuta la identificarea componentelor potrivite pentru noii agenți frigorifici, cea mai bună opțiune este Coolselector®2. Software-ul poate face sugestii, permițând utilizatorilor să selecteze componentele cele mai potrivite pe baza mai multor parametri, cum ar fi capacitatea de răcire, agentul frigorific, temperatura de evaporare și condensare, variabilele sistemelor de refrigerare. În plus față de o serie de agenți frigorifici, Coolselector® 2 susține, de asemenea, calculele pentru diferite sisteme de refrigerare și selecția componentelor pentru camerele frigorifice.

Software-ul de selecție funcționează împreună cu aplicația Low-GWP și Refrigerant Slider, care permite clienților să identifice cu ușurință componentele potrivite pentru agenți frigorifici alternativi, datorită proprietăților termodinamice specifice.

 

Coolselector®2 - Selecție și calcule profesionale

Software lider de piață pentru toți profesioniștii în refrigerare. Coolselector®2 oferă calcule și selecția componentelor comerciale și industriale, fiind intuitiv și simplu de utilizat. Puteți utiliza software-ul și în deplasare, deoarece funcționează atât offline, cât și online.

Doriți să aflați mai multe?

Acest subiect vi s-a părut interesant? Ați dori să aflați mai multe? Contactați-ne! Trimiteți-ne un e-mail și unul dintre experții noștri Danfoss vă vor răspunde cât se poate de repede.

 

Socializați Participați

Doriți să socializați cu noi?

Haideți să ne cunoașteți și să participați la conversație