Noul senzor de gaz Danfoss oferă o siguranță ridicată și confort îmbunătățit pentru utilizatori

dgs-2 În cadrul târgului Chillventa din Nürnberg, Germania, Danfoss a lansat noua sa serie de senzori de gaz DGS pentru aplicații de food retail. La fel ca și predecesorul său, noua serie DGS este potrivită pentru supermarket-uri, procese refrigerarate, depozitare frigorifică, precum și zone cu aplicații speciale și include mai multe îmbunătățiri față de gama anterioară.

- 11 ianuarie 2019 De către Danfoss Cooling

Timp de răspuns rapid, domeniu larg de măsurare

Noua serie oferă aceeași fiabilitate dovedită, respectarea standardelor de siguranță, la fel ca predecesorul său, dar timpul de răspuns este semnificativ mai rapid, alertând utilizatorii la probleme mai rapid. Pentru varianta senzorilor semiconductori (DGS-SC), de exemplu, timpul de răspuns T90 a scăzut de la 215 la mai puțin de 40 secunde. Senzorii vor emite atât semnale de avertizare timpurie cât și semnale critice de alarmă.

Deoarece scurgerile mari de agent frigorific pot fi fatale, senzorii de gaz joacă un rol crucial în asigurarea siguranței personalului. Prin urmare, suntem foarte mândri că am introdus noua gamă de senzori de gaz Danfoss care a fost optimizată pentru a respecta standardele moderne și oferă atât o siguranță ridicată, cât și un confort îmbunătățit pentru utilizatori ", spune Brian Skov, Product Manager, Danfoss.

Noua serie DGS oferă de asemenea o gamă mult mai largă de măsurare. Pentru varianta senzorilor infraroșii (DGS-IR), de exemplu, limita superioară de detectare a gazelor a fost dublată de la 10.000 la 20.000ppm. În plus, noua serie vă permite să conectați cu ușurință un buton de testare externă, oferind utilizatorilor o securitate suplimentară, permițând testarea senzorilor la distanță convenabilă înainte de intrarea într-o zonă protejată de senzori.

Punere în funcțiune și integrare ușoară în sistem

Bazându-se pe o nouă platformă digitală, noua serie DGS este ușor de instalat și utilizat. Senzorii pot fi ușor integrați în sistemele Danfoss ADAP-KOOL® printr-o conexiune Modbus RS485. Acest lucru oferă utilizatorilor acces la distanță 24 de ore din 24 la informații cum ar fi măsurători, setări și alarme folosind sistemul Danfoss System Manager. Software-ul de control a fost dezvoltat într-un proces compatibil SILII, EN61508.

De asemenea, utilizatorii pot accesa informații de monitorizare și de service la nivel local folosind instrumentul de service portabil. În plus, instrumentul permite calibrarea senzorilor printr-o rutină semi-automată și ușor de utilizat, care nu necesită utilizatorului să regleze jumperi și rotițe. Noua serie DGS oferă intervale lungi de calibrare; de exemplu, senzorul de CO2 trebuie calibrat doar o dată la 5 ani (în conformitate cu reglementările locale).

Capetele senzorilor sunt conectate la unitățile DGS printr-o conexiune cu mufă, permițând înlocuirea rapidă și ușoară a capului senzorului la fața locului. Senzorul detectează automat noul cap și repornește  modul de măsurare. O alarmă de siguranță este dată imediat dacă noul cap de senzor este diferit de cel așteptat.

O gamă largă de agenți frigorifici - inclusiv propan - este acoperită cu 5 modele

În ciuda gamei largi și a flexibilității deosebite a noii serii DGS, comandarea senzorilor este mai simplă decât oricând. Noua serie DGS include doar 5 modele, dar acoperă 15 agenți frigorifici, inclusiv propanul cu noua variantă de senzor de pelistor (DGS-PE).  DGS vine cu o gamă completă de accesorii, cum ar fi capete de schimbare a senzorilor, semnal stroboscopic și acustic, dispozitive de protecție împotriva stropirii, o telecomandă și un set de calibrare. O varianta low-cost fara buzzer integrat si lumina este de asemenea disponibilă.

 

Coolselector®2 - Selecție și calcule profesionale

Software lider de piață pentru toți profesioniștii în refrigerare. Coolselector®2 oferă calcule și selecția componentelor comerciale și industriale, fiind intuitiv și simplu de utilizat. Puteți utiliza software-ul și în deplasare, deoarece funcționează atât offline, cât și online.

Doriți să aflați mai multe?

Acest subiect vi s-a părut interesant? Ați dori să aflați mai multe? Contactați-ne! Trimiteți-ne un e-mail și unul dintre experții noștri Danfoss vă vor răspunde cât se poate de repede.

 

Socializați Participați

Doriți să socializați cu noi?

Haideți să ne cunoașteți și să participați la conversație